Restauratieve behandelingen – tandartsenpraktijklok-copper – Gouda

Restauratieve behandelingen

Restauratieve behandelingen

Vullingen

Wij werken al meer dan 10 jaar niet meer met amalgaam. Bijna alle vullingen die wij vervaardigen zijn van composiet.Soms gebruiken wij Glass Ionomeer en bij de jeugd voor het restaureren van melk elementen Compomeren. Composiet vullingen zijn heel erg kritisch in de verwerking.

Het niet goed aanbrengen van het hechtsysteem of gebruik van een slecht hecht systeem, aanraking met vocht,het niet laagsgewijs aanbrengen en uitharden van de vulling zal bij een vulling van composiet hard afgestraft worden. Ook herstel vorm en contour en het aanbrengen van het juiste kleuren pallet vergt veel tijd en kunde. Mits dit goed uitgevoerd wordt heeft u een mooie duurzame restauratie. Bij een verkeerde verwerking kan een composiet vulling rampzalig zijn.
Het gevolg is verkleuringen ,een korte levensduur restauratie of zelfs verlies van het gebitselement. Het restaureren van caviteiten met composiet vergt gewoon veel tijd en zorgvuldigheid. Met haast een vulling maken zal meestal afgestraft worden . Ons composiet wordt met  de best te verkrijgen uithardingslamp (Valo, Ultradent)uitgehard.

Kronen en bruggen

Kronen en bruggen bestaan uit een kap van metaal of Zirkonium waar het porselein is opgebakken. De metalen kap van de kroon kan vervaardigd zijn van een onedel metaal, half edel of edel metaal. Het gebruik van onedele metalen is sterk af te raden vanwege het grote risico van het veroorzaken van allergische reacties in het lichaam. Door elektrolytische en galvanische effecten gaan de onedele delen van het metaal in oplossing (chroom,nikkel, kobalt,zink) en geeft bij veel mensen allergische problemen. Door potentiaal verschillen tussen verschillende metalen in de mond treden er roest verschijnselen op (galvanische corrosie).
Belangrijk is het om dit soort effecten te voorkomen en dat kan alleen door een legering te gebruiken met een zo hoog mogelijk goud gehalte. Bij een half edele legering is het goud gehalte 45% bij een hoog edele legering wel 80%. De onedele legering en half edele legering zijn wel heel veel goedkoper dan een legering van 80% goud. Door de extreem hoge goud prijzen is er echter een trend om te zoeken naar een goedkoper alternatief.
Lok-Copper tandartsen gebruikt geen onedele legeringen of half edele legeringen voor de te vervaardigen kronen ,maar kiest voor een hoog percentage goud.

Sinds enige jaren kunnen kronen ook bestaan uit een Zirkonium kap of zelfs volledig Zirkonium. Deze kronen bestaan niet uit metalen en hebben daardoor geen corrosie verschijnselen. Ook zijn ze esthetisch heel fraai en reageert het tandvlees goed op Zirkonium. Prijstechnisch zijn ze een stuk goedkoper en hebben een vaste prijs. Helaas hebben ze wel een groter risico op breuk zeker als ze op implantaten gemaakt zijn. Dit is dan ook de reden waarom wij bij bij implantaat kronen op de grote kiezen achterin de mond geen Zirkonium kronen meer maken.
In het front en bij de kleinere kiezen waar de kauw krachten minder sterk zijn worden ze nog wel in Zirkonium uitgevoerd. De kronen van volledig Zirkonium zijn juist heel erg sterk en kunnen niet breken. Zij hebben weer als nadeel dat ze esthetisch niet fraai zijn en veroorzaken bij het tegenoverliggende element slijtage

Kunststof kronen zijn goedkoop,maar inferieur en kun je maar beter niet maken.

Voor de kleurbepaling van de kroon maken wij gebruik van de Spectroshade (Zie filmpje http://www.elysee-dental.com/spectroshade.html). Voor esthetisch hoogwaardig en veeleisend werk laten wij de kleur bepalen in het tandtechnisch laboratorium in Gouda. Nadat het tandtechnisch werkstuk vervaardigd is wordt er in het laboratorium nog een extra nacontrole gedaan op kleur en vorm. Indien nodig worden dan nog correcties uitgevoerd. Het plaatsen van de kronen gebeurt alleen als u ook tevreden bent met het resultaat.